Question - IDE GameMaker 2 takes too long to run the game.

Discussion in 'GameMaker Studio 2 Community Tech Support' started by ponotte, Oct 23, 2018.

  1. ponotte

    ponotte Member

    Joined:
    Oct 23, 2018
    Posts:
    11
    Hello!

    So, the problem is that when i launch the game, it takes 1-2min to start the game.
    This is actually weird problem, because when i restart my computer, sometimes it get fixed, but the problem will come suddenly back at somepoint.
    Things i've tried:
    -Uninstalling steam version, and downloading gm2 from yoyogames site.
    -Reinstalled couple times.
    -Launch the gm2 mobile on steam, since i have the license, but obviously it's the same program.
    -Tried to launch different project, but had the same problem.

    So, it cant be anything about i've coded or stuff i have done to project, cause the same problem is on every project i try to launch.
    When i launch the game, gm does all the stuff it's supposed to, and then it just stops doing anything and after 1-2min the game will launch.
    Last thing in output before gm stops doing anything is this.

    C:\Windows\system32\cmd.exe DONE (0)
    DoSteam
    Igor complete.
    [Run] Run game
    Options: Z:/SynthInvas_36BD1CAF_56BA89C6\MainOptions.json
    X://windows/Runner.exe -game
    "Y:/SynthInvasion_3AA9254F_VM\SynthInvasion.win"
     
  2. rantedd

    rantedd Member

    Joined:
    Oct 23, 2018
    Posts:
    3
    I'm having a really similar problem. Anyone's up with any kind of solution? :-(
     
  3. sylvain_l

    sylvain_l Member

    Joined:
    Sep 18, 2016
    Posts:
    704
    any antivirus with a "live protection" ?
    that will prevent the game for running without the antivirus blocking the game to check if it's not malicious.
     
    ponotte likes this.
  4. IndianaBones

    IndianaBones Member

    Joined:
    Jul 5, 2016
    Posts:
    1,768
    Have you tried this with an empty project?

    Have you checked the UI.log file, might be some more clues in there.
     
  5. ponotte

    ponotte Member

    Joined:
    Oct 23, 2018
    Posts:
    11
    yo, i have malwarebyte. so what i did was i added gm and all the gm things in exeptions in malwarebytes, and restarted. so far it's working! if it keeps working, you have saved me from losing anymore brain cells on this problem! :)
     
  6. ponotte

    ponotte Member

    Joined:
    Oct 23, 2018
    Posts:
    11
    the same problem has returned.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice