Question - IDE Can't game make after updating

Discussion in 'GameMaker Studio 2 Community Tech Support' started by PurpleFreezer, May 24, 2018.

  1. PurpleFreezer

    PurpleFreezer Member

    Joined:
    Jun 13, 2017
    Posts:
    14
    I can't get the software to work after updating it. This is what happens:
    I click on the icon to open GMS2
    It loads with the Making Games is for Everyone splashscreen thing
    It infinitely brings this popup "String not found: the selected runtime could not fully install"
    I answer with "ok", the only available option
    and it brings up another popup with the same message
    and the light blue loading bar on the top right just kinda goes wild while this happens.

    help?? I began installing the updater by clicking "okay" when it offered a new update version of GMS2, and throughout the install process it asked to delete the old version of GMS2 to replace it with the new one, which I let it do. And now I can't get past the loading screen.

    Thanks for reading.
     
  2. MarceloP

    MarceloP Member

    Joined:
    Apr 11, 2018
    Posts:
    254
    Hello @PurpleFreezer.

    Did you try to run it with Administration permissions?
     
  3. PurpleFreezer

    PurpleFreezer Member

    Joined:
    Jun 13, 2017
    Posts:
    14
    I tried it, and it didn't work. :/ Any other ideas?
     
  4. Storyteller

    Storyteller Member

    Joined:
    Jul 19, 2016
    Posts:
    251
  5. PurpleFreezer

    PurpleFreezer Member

    Joined:
    Jun 13, 2017
    Posts:
    14
    ?
     
  6. BaBiA Game Studio

    BaBiA Game Studio Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Posts:
    862
    Have you submitted this as a bug to the helpdesk and included the ui.log file? If not, then I would suggest doing that and seeing what the support helpdesk comes back to you with. It may be something specific to do with your setup, and hopefully the error has more info for YYG in the ui.log file.
     
  7. Nocturne

    Nocturne Friendly Tyrant Forum Staff Admin

    Joined:
    Apr 13, 2016
    Posts:
    6,901
    Have you uninstalled and then re-installed? Have you made sure that there is enough disk space for the runtime to install?
     
  8. PurpleFreezer

    PurpleFreezer Member

    Joined:
    Jun 13, 2017
    Posts:
    14
    To submit do I just describe the issue? And how do I access the ui.log file?
     
  9. PurpleFreezer

    PurpleFreezer Member

    Joined:
    Jun 13, 2017
    Posts:
    14
    I uninstalled and reinstalled. Is there a way to do it wrong? Also I just checked storage and I have plenty of disc space.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice